Vrede en burgerschap – niet alleen in Nederland

Pax et Civitas, Latijn voor Vrede en Burgerschap. In het Latijn, want het thema strekt zich namelijk uit buiten, vér buiten, onze landsgrenzen. Sinds -bijna- 75 jaar mag Europa zich verheugen in vrijheid, wat aanleiding is om dit congres nu te organiseren, met filosofen, theologen en mensen uit het onderwijs uit heel Europa. Want wat betekent burgerschapsvorming in de klas, op school? Dr. Gert Biesta verzorgt de openingslezing op zaterdag over burgerschap in het onderwijs, na het welkom door de burgemeester van Utrecht, mr. Jan van Zanen. In de middag neemt filosofe Désanne van Brederode ons mee in haar gedachten.

Op zondag zijn er lezingen en workshops over de meerdere kanten van vrede door onder meer Fransjesca van Grimbergen en Bart van Dijk, resp. aalmoezenier bij de Koninklijke Luchtmacht en Stafaalmoezenier, door Dr. Sven Gellens en Dr. Leni Franken uit Vlaanderen, en vele anderen.

Het internationale karakter komt naar voren in lezingen in het plenaire deel (in het Engels) en in parallelle lezingen en workshops in het Nederlands, Duits, Engels of Frans. Tolken zijn beschikbaar tijdens de lezingen en tijdens de lunches, diners en sociale interactie zullen culturele verschillen waarschijnlijk als vanzelf vervagen.

Meld u nu aan en profiteer van het Early Bird Tarief! (Tot 1 januari: €125 ipv €150)